Wonen in Blitsaerd Haven

Wonen aan en bij het water, wie wil dat niet? Het kan in Blitsaerd Haven in Leeuwarden, waar aan de havenmond 28 woningen worden gerealiseerd, die vooral opvallen door de grootte en de individualiteit. Bijna alle te bouwen woningen bestaan uit 3 volle lagen, dus zijn bewoners verzekerd van veel ruimte, zoals 4 slaapkamers. “ideaal voor jonge gezinnen, mensen met werk aan huis, enzovoort”, zegt Joost van Kimmenaede van ontwikkelaar Blue Banner.

Blitsaerd is een groene en waterrijke woonwijk, aan de rand van Leeuwarden. Rondom de havenkom werden eerder al andere woningen gerealiseerd, die alle al eerder verkocht zijn. Dit plan vormde de basis voor fase 2. Er is gekozen voor 3 typen woningen, een blok van 6 woningen, 12 2 onder 1 kappers en 10 zogenaamde waterwoningen. “Qua vormgeving sluiten deze woningen perfect aan bij de huidige situatie in de havenkom, maar hebben toch een eigen gezicht”, geeft Van Kimmenaede aan. Het project past goed in de manier waarop Blue Banner wil ontwikkelen. “We zijn een jonge onderneming, met toch heel veel ervaring in het vastgoed. We ontwikkelen vooral kleine– tot middelgrote projecten en zijn veelvuldig in Noord-Nederland actief.”

Kwaliteit

“In dit project hebben we gekozen voor kwaliteit”, gaat Van Kimmenaede verder, “want dat is wat de hedendaagse markt vraagt. We realiseren in Blitsaerd Haven kwalitatief hoogwaardige woningen, die opvallen door hun individuele karakter.” Daarmee doelt Van Kimmenaede bijvoorbeeld op het gebruik van de verschillende kleuren steen in het blokje van 6 woningen, waardoor de bewoner echt ‘een eigen voordeur’ gevoel krijgt. Maar, er is meer. Zo kunnen toekomstige bewoners, in overleg met de aannemer, ook kiezen voor een aan- of uitbouw en diverse andere opties. Daardoor krijgt elke woning een eigen karakter. Ook bij de 2 onder 1 kapwoningen wordt gewerkt met een qua kleur onderscheidende steen. De grootte van de kavels varieert van circa 170 tot circa 250 vierkante meter.

Wonen en water

Ook de combinatie wonen en water is volgens Van Kimmenaede een preĢ. “Zeker voor mensen met een boot is dit een prachtige plek om te wonen. Er liggen voor de deur aanlegsteigers. Wat dat betreft heeft Blitsaerd veel te bieden, het is een mooie woonwijk die ook nog eens dichtbij het centrum van Leeuwarden ligt. Daarbij liggen de woningen aan de Bonkevaart en elke Elfsteden liefhebber weet dat dat speciaal is. Als de tocht er ooit weer komt, woon je met zicht op de finish. Hoe bijzonder is dat? Dat spreekt aan. ”Kortom, wie op zoek is naar zeer ruime woningen aan het water, gebouwd onder mooie architectuur in een aantrekkelijke wijk, kan niet om het project Blitsaerd Haven heen.

Meer informatie? Wij bellen u!

 • * velden zijn verplicht.

 

 

 • "Dit zijn de laatste projectmatige woningen in Blitsaerd. Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken"

  Makelaardij Hoekstra
 • Afspraak maken?

  Afspraak maken?

  Al ruim 60 % verkocht

  Lees meer
 • Wonen aan en bij het water in Blitsaerd

  Wonen aan en bij het water in Blitsaerd

  Droomt u van wonen aan of bij het water in Leeuwarden?

  Lees meer
Meer nieuws